Terapeutske masaže i tretmani

Tijelo Um Emocije – Svaka osoba je jedinstvena i svaka holistička masaža upravo je individualno prilagođena s obzirom na trenutačne potrebe klijenta. Tretmanima je moguće znatno poboljšati zdravstveno stanje, otkloniti bolove u leđima, nesanicu, …

Shiatsu

Shiatsu tretmanima je moguće znatno poboljšati zdravstveno stanje, otkloniti bolove u leđima, nesanicu, ukočenost, PMS, tegobe menopauze. Shiatsu pomaže kod oslabljenog imuniteta i podiže razinu energije. Shiatsu tretmani djeluju sveobuhvatno na tjelesno, mentalno i emocionalno stanje osobe. Shiatsu snažno djeluje na različite tjelesne sustave: probavni, reproduktivni, respiratorni, živčani, mišićni, koštani, nervni, sustav fascija i druge. Stimulacijom energetskih meridijana poboljšava se rad svih unutarnjih organa, dolazi do balansa hormona i uspostavljanja „ homeostaze“. Tretmani se izvode na strunjači i anatomskoj podlozi koja rasterećuje tijelo, postavlja kralježnicu u optimalan položaj. Klijent je odjeven u udobnu pamučnu odjeću. Tretmani se sastoje od rada na energetskim meridijanima, rotacija zglobova, istezanja, rada na kralješcima, mišićima, tetivama i fasciji i dr. Tretmane je najbolje raditi u ciklusima od 4-5 tretmana. Povremeno se uz shiatsu tretmane rade oblozi od đumbira/ moksibustija/zvukoterapija. Sam shiatsu tretman traje oko sat vremena.

Masaža leđa, vrata i ramena

Masaža leđa, vrata, ramena opušta napete mišiće i uklanja bolove. Bolovi i nelagoda u leđima uglavnom su rezultate akumulacije stresa, mentalne preopterećenosti i nepravilnog položaja tijela. Tehnikama masaže opuštaju se mišići i vezivna tkiva, a tehnikama akupresure aktiviraju se energetski meridijani i“ tsubo“ zone. Osjećaj dobrobiti u području leđa i kralježnice esencijalan je za vitalnost osobe jer je kralježnica i leđna moždina ishodište 31-pg par živaca koji inervira sve unutarnje organe. Masaža leđa vrta i ramena je učinkovit tretman kod; problema sa ishijadičnim živcem, cerviko brahijalnog sindroma, skolioza, kifoza , bolova u lumbalnom dijelu kralježnice i ukočenog vrata. Trajanje masaže je 45 minuta. U masaži se koristi protuupalna i analgetska mješavina ulja.

Holistička masaža tijela

Svaka osoba je jedinstvena i svaka holistička masaža upravo je individualno prilagođena s obzirom na trenutačne potrebe klijenta. U holističkoj masaži koriste se tehnike klasične masaže i ayurvedske masaže, te rad na energetskim meridijanima. Sva bazna i eterična ulja i ljekovito bilje koje koristi u tretmanima su organskog porijekla i visoke kvalitete. Sve što se nađe na tijelu za samo 6 minuta dospijeva u krvotok i utječe na zdravlje. Usluga holističke masaže moguće je u trajanju od 60, 90 ili 120 minuta.

Raindrop

Raindrop masaža osnažuju imunitet i čisti limfu, kod oslabljenog imuniteta onemogućuju učestale pojave herpesa zoostera i herpesa simplexa. Otklanja kronični umor. Raindrop učinkovito ublažava simptome artritisa i povećava otpornost tijela na gripu i prehladu. Naročito se preporuča kod tegoba kralježnice i bolova u leđima skolioza, problema sa ishijadičnim živcem, cerviko brahijalnim živcem i bolovima u vratu i ramenima, ukočenosti mišića i miogeloza. Područje rada su mišići koji podupiru kralježnicu, leđa i stopala na kojima završavaju svi živci. U Raindrop tretmanu se koriste dragocjena ulja iz različitih skupina djelovanja: antivirusna, antibakterijska, analgetička, spazmolitici i balansirajuća. Tretman traje 75 minuta.

Zvučna terapija u tretmanu

Zvučna masaža nježno opušta blokirane dijelove tijela i unosi harmoničnu vibraciju u svaku stanicu. Zvuk pokreće tjelesne tekućine. Zvuk zdjela dovodi klijenta do duboke relaksacije koja prekida navale tijeka misli. Zvukoterapija otvara prostor za nove ideje i svježe koncepte. Za vrijeme tretmana se pod utjecajem zvuka mijenjaju moždani valovi iz beta, u alfa i theta valove, koji su karakteristični za opušteno, meditativno stanje. Zvuk zdjela harmonizira disanje, jača imunološki sustav, smanjuje bolove, harmonizira lijevu i desnu moždanu polutku i protok energije kroz čakre, čime se povećavaju kreativnost i intuicija. Zvučna masaža kombinira se sa tretmanima holističke masaže.

Oblozi od đumbira

Oblozi od đumbira koriste se kod bolova u leđima, ukočenosti, pothlađenosti, pomanjkanja energije. Potaknuti toplinom aktivni spojevi „gingeroli“ prodiru duboko u tijelo, djeluju protuupalno i antibakterijski te dovode svježu krv na mjesto stagnacije energije. Obloge se preporuča raditi u hladnijeim razdobljima godine. Kod primjene obloga treba biti oprezan jer određeni dijelovi tijela i stanja nisu pogodna za primjenu obloga.

Moksibustija

Moksibustija je terapija izvorno iz tradicionalne kineske medicine. U tretmanima se koriste tinjajući konusi ili svitci od ljekovitog bilja. Konusi se postavljaju na precizno definirane akupresorne točke ili se drže netom iznad njih. Izuzetno je učinkovito kod tegoba sa leđima, pothlađenosti i nedostatka energije. Moksibustija je učinkovit kod problemima sa crijevima i usporenom probavom, menstrualnih bolova i nedostatka energije. Kod osoba koje učestalo imaju hladne ruke i noge što indicira probleme sa unutarnjim organima.